jyrobike

 

Zicala cum că ‘e la fel de uşor precum mersul pe bicicletă’ se confirmă încă o dată, cu un amendament: anume că mersul pe o anumită bicicletă, Jyrobike, se învaţă în jumătate de oră. Asta pentru că nemaipomenita invenţie pur şi simplu refuză să cadă la pământ.

 

 

Când am învăţat să mă dau pe bicicletă aveam roţi ajutătoare prinse de roata mai mare din spate. Dar tot nu mi-au fost de mare folos, pe una am pocnit-o cu un ciocan, ca să atingă în acelaşi timp cu cealaltă solul. S-a stricat şi o vreme am tot rămas înclinat într-o parte în timp ce învăţam să pedalez, sprijinit doar de cealaltă roată proptitoare. Într-un târziu am deprins echilibrul pe două roţi, dar n-a fost cel mai uşor lucru de pe lume.

 

Numai să fi existat o asemenea jucărie pe la sfârşitul anilor ’80! Se numeşte Jyrobike şi e o bicicletă cu tehnologie giroscopică la roata din faţă, care pur şi simplu nu permite bicicletei să cadă într-o parte. Cât de tare e asta? Inventatorii, care adună bani pe Kickstarter pentru a lansa pe piaţă produsul, spun că în jumătate de oră orice copil va învăţa să pedaleze pe o astfel de bicicletă. Eu îi cred pe cuvânt!