gallery 019 1024x682 S a lansat Copenhagen Wheel   Bicicleta care stochează energie din frânare şi o foloseşte la deal!

 

Mai ţineţi minte afacerea lui Andy din Weeds? Da, este vorba despre Copenhagen Wheels, un prototip de roată de bicicletă care înmagazinează energia rezultată din frânare şi din coborâre şi o utilizează pentru a uşura pedalarea pe traseele în pantă.

1000259 10151585273668652 100659755 n S a lansat Copenhagen Wheel   Bicicleta care stochează energie din frânare şi o foloseşte la deal!

Iată că proiectul este real şi, mai mult, tocmai a fost lansat, sub numele de Superpedestrian. Practic, sistemul funcţionează asemănător cu o maşină hibrid care creează energie electrică atunci când frânează sau decelerează.

Avem, astfel, posibilitatea de a ne uşura pedalarea pe deal utilizându-ne propria energie, stocată şi scoasă la iveală atunci când este mai mare nevoie de ea! No gas, no shame!

Invenţia este brevetată de o echipă de specialişti de la MIT şi, potrivit oficialilor companiei, poate susţine o viteză medie de 32 km / h pe o distanţă de 48 km.

 

Partea proastă este legată, bineînţeles, de cost: sistemul se vinde montat deja pe o roată compatibilă cu cele mai multe tipuri de biciclete, şi costă 700 de dolari. Cam mult pentru o roată, însă când aflăm tot ce ştie să facă, parcă parcă ne gândim cum să facem să spargem puşculiţa până la primăvară!

gallery 001 1024x682 S a lansat Copenhagen Wheel   Bicicleta care stochează energie din frânare şi o foloseşte la deal!

 

Aşadar, pe lângă avantajul evident al stocării energiei, the Copenhagen Wheel include şi o aplicaţie de mobil, oferind aceleaşi servicii precum cele oferite de un ciclocomputer (track personal usage statistics including time, distance, calories burned, elevation climbed), dar şi mai mult decât atât. Computerul încorporat în roată creează un anumit pattern de pedalare, personalizat pe fiecare utilizator în parte, poate încuia şi descuia bicicleta doar prin intermediul telefonului mobil etc etc.

O altă bilă neagră este faptul că greutatea roţii este de peste 5 kg. Deci nu va fi, probabil, o soluţie pentru fixeri sau pentru acei dintre noi care stau la etajul 10 :)

Cu toate acestea, soluţia este una reală, complet ecologică şi poate convinge multe persoane care au de parcurs un traseu dificil spre casă – să se gândească la schimbarea mijlocului de transport.

Dacă v-am convins, preorder here, iar anul 2014 va fi unul mult mai light!